Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

FMIKG uskoro postavlja pristupnu rampu na Pozorištu za decu

KRAGUJEVAC – Još jedan projekat u organizaciji FMIKG biće uspešno realizovan, radi se o postavljanju pristupne rampe na Pozorištu za decu u Kragujevcu. Novac za ovaj projekat odobren je od strane Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike. Uprava pozorišta izašla je u susret ovoj inicijativi, dok će se puni efekat ovog projekta pokazati u vremenu koje dolazi. Za promociju ovog događaja biće organizovano izvođenje pozorišne predstave 'Ne igraj na Engleze' o čemu možete čitati više u posebnoj vesti. Predstava se izvodi takođe u organizaciji FMIKG i sjajan je povod da Pozorište za decu bude mesto povezivanja i okupljanja ljubitelja pozorišta svih profila, a za ovu priliku i OSI koje do sada nisu bile u mogućnosti da prate pozorišni repertoar. Povezivanje ova dva događaja jesu pravci u kojima FMIKG razvija svoju delatnost i namera nam je da sa takvom praksom nastavimo i ubuduće.

U ovom projektu se prepliću socijalna i kulturna inkluzija, gde je jedan događaj povod za drugi. Ovakvim projektima ispunjava se misija FMIKG i grad Kragujevac sve više postaje sredina u kojoj se OSI nesmetano kreću. Količina posla koja preostaje da se uradi i dalje je pozamašna, ipak cilj je da što više ustanova kulture u Kragujevcu postane dostupno, jer trenutno su ili delimično pristupnačne ili nepristupačne.

             

    Slika 1. Trenutni izgled prilaza Pozorištu za decu Kragujevac                                       Slika 2. Rampa će biti postavljena sa leve strane stepeništa

KRAGUJEVAC, 10.10.2014.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech